Binnenkijken bij

Tonnie en Arnold

Binnenkijken bij Tonnie en Arnold: Een functionele en gezellige zandkleurige keuken

Tonnie en Arnold kozen voor een nieuwe keuken toen ze verhuisden naar hun nieuwe woning. De oude keuken was aan vervanging toe. Bij Schelde Keukens vonden ze de perfecte match die aan hun eisen voldeed. We spraken met Tonnie over hun ervaringen en de keuzes die ze maakten rondom het proces.

Een nieuwe start met een zandkleurige keuken

Toen Tonnie en Arnold hun huis kochten was de oude keuken duidelijk aan vervanging toe. “Waar vroeger het kantoor was, is nu de keuken”, vertelt Tonnie. “We wilden graag een keuken die meer betrokken was bij de rest van het huis. Daarom hebben we een grote opening gemaakt met openslaande deuren, zodat de keuken en woonkamer meer één geheel vormen. Het is nu een grote, gezellige ruimte, maar je kunt de deuren ook sluiten voor wat meer privacy.”

Gezelligheid en functionaliteit

De keuken is niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel. “We ontbijten en eten als gezin altijd in de keuken”, zegt Tonnie. “Opscheppen is heel makkelijk vanaf de kookplaat.” Het barretje met barkrukken maakt de keuken een centrale plek in huis. “Als de kinderen huiswerk moeten maken of bijvoorbeeld willen tekenen, kunnen ze dat gezellig aan het barretje doen terwijl ik kook.”

Daarnaast is de keuken ontworpen met oog voor gebruiksgemak. “Ik ben meestal degene die kookt, en met een jongste dochter die geen gluten mag eten, moet ik extra opletten. We hebben een speciaal kastje voor haar glutenvrije producten, zodat alles netjes gescheiden blijft”, legt Tonnie uit.

De keuze voor Schelde Keukens

Dit is niet de eerste keer dat Tonnie en Arnold een keuken kochten. “We hebben al drie keer eerder een nieuwe keuken gekocht, elke keer passend bij de stijl van ons huis. Voor dit huis wilden we een moderne keuken, maar niet te strak.” Ze vonden bij Schelde Keukens de perfecte balans. “De keuken heeft twee verschillende kleuren kastjes – zandkleurig en een grijstint – en een roestkleurig, gemêleerd en robuust blad. Dit biedt een moderne maar toch rustige uitstraling.”

De samenwerking met Schelde Keukens verliep soepel en persoonlijk. “Eelco van Schelde Keukens kwam bij ons thuis om de ruimte te bekijken en maakte een ontwerp op maat. We hebben veel kastdeurtjes mee naar huis genomen om te kijken welke kleuren het beste pasten. Hun deur stond altijd open voor ons. Uiteindelijk zijn we heel tevreden met de zandkleurige keuken en de robuuste uitstraling van het werkblad.”

Praktische details

“De Quooker is ook een geweldige toevoeging en we zijn erg blij met onze ATAG elektrische kookplaat. Deze kookplaat regelt de afzuiging automatisch, wat heel praktisch is. Ook is het heel gemakkelijk om schoon te maken. De onderdelen kunnen zelfs in de afwasmachine. Wij vonden het belangrijk dat de keuken functioneel was. Ook het oog wil wat. Het resultaat is een mooie combinatie van beide elementen geworden.”

De service van Schelde Keukens

Tonnie en Arnold zijn zeer te spreken over de service van Schelde Keukens. “Eelco en zijn team hebben geweldig werk geleverd. Ze waren altijd beschikbaar voor vragen en de service was erg persoonlijk. Het is een ruimte waar we als gezin samenkomen, koken, eten en tijd doorbrengen.”